Ο στόχος του crowdfunding είναι η συλλογή κεφαλαίων ύψους 50,000.- ευρώ που απαιτούνται για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού συνεταιρισμού και ταυτόχρονα για την υλοποίηση του εστιατορίου «The Pomegranate». Μόλις συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό θα ξεκινήσει η αναζήτηση του κατάλληλου ακινήτου που θα στεγάσει το εστιατόριο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και θα ιδρυθούν οι συνεταιρισμοί κήπων που θα το προμηθεύουν.

Η Ελλάδα ως «προσχέδιο» για ένα νέο κόσμο!

                         

Το εστιατόριο «The Pomegranate» είναι ένα μόνο στοιχείο ενός ολοκληρωμένου οράματος, το οποίο περιγράφω στο βιβλίο μου «Στην εποχή του ροδιού». Το όραμα αυτό έχει ως στόχο τον πλήρη μετασχηματισμό του τρόπου ζωής μας. Ο ρόλος της Ελλάδας στο όραμα αυτό είναι αυτός ενός κράτους-μοντέλου, που θα βαδίζει μπροστά ως πρωτοπόρος και θα διαθέτει την τεχνογνωσία που κερδίζει ως "ανοιχτό κώδικα" σε όλους τους ενδιαφερόμενους του κόσμου. Η Ελλάδα θα εφεύρει τον εαυτό της εκ νέου και θα βαδίσει εμπρός, ως λαμπρό παράδειγμα. Οι πολλές πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, δείχνουν ότι το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει.

Go Greece

Η Ελλάδα γίνεται ένα πεδίο δοκιμών για δημιουργικούς ιδεαλιστές και αγαθοεργούς από όλο τον κόσμο. Πολλά παιδιά και εγγόνια Ελλήνων μεταναστών επιστρέφουν στην Ελλάδα, για να συμμετάσχουν σε ένα κίνημα, το οποίο θα αλλάξει αποφασιστικά και θετικά τη χώρα και τον κόσμο. Ο Συνεταιρισμός θα βοηθά τους παλιννοστούντες, παρέχοντάς τους νέες δραστηριότητες και νέες προοπτικές. Τα μεταναστευτικά κύματα νέων ανθρώπων στο εξωτερικό θα σταματήσουν, επειδή θα υπάρχουν νέες προοπτικές στη ίδια τη χώρα, τις οποίες θα δημιουργήσουμε μόνοι μας.

 


Go Greene

Θα κάνουμε από την Ελλάδα έναν τόπο πράσινο και αειφόρο, έναν τόπο του (ε)υ ζην. Ο Συνεταιρισμός θα βοηθάει τους αγρότες για τη μετατροπή της παραγωγή τους προς μια αειφόρο και βιολογική γεωργία, και θα τους μεταδίδει τις απαραίτητες γνώσεις. Η Ελλάδα θα αναδασωθεί. Για αυτό θα χρησιμοποιηθούν διαδικασίες χαμηλού κόστους, όπως π.χ. σβόλοι σπόρων. Επίσης θα φυτευτούν αστικές χέρσες περιοχές και ταράτσες, μετατρέποντας τις υπερθερμασμένες και αποπνικτικές πόλεις σε πράσινες οάσεις. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα κληθούν να συμμετάσχουν.


Go Vegan

Θα δημιουργήσουμε μια βάση για τη μετάβαση σε μια νέα μορφή διατροφής, η οποία θα λύσει τα περισσότερα προβλήματα του κόσμου μας. Ο Συνεταιρισμός θα πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους για τον vegan τρόπο ζωής και θα τους πάρει το φόβο από αυτή την αλλαγή. Στους ενδιαφερόμενους γιατρούς θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα αυτής της μορφής της διατροφής και να την μεταδώσουν στους ασθενείς τους. Καμία αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς δεν έχει τόσο θετικά αποτελέσματα για την υγεία, το περιβάλλον και την προστασία των ζώων.


Go Free

Θα δημιουργήσουμε μονάδες, οι οποίες μέσω οικονομικής και κοινωνικής συνεργασίας, θα ζουν παραδειγματικά αυτήν την αλλαγή προτύπου. Παντού θα δημιουργηθούν αυτοδύναμες μονάδες και μικρές επιχειρήσεις, που θα αναλάβουν την σταδιακή κατάργηση του υπάρχοντος πρότυπου. Η παραγωγή ενέργειας θα γίνεται σε εθνικό επίπεδο από ανανεώσιμες πηγές. Ο συνεταιρισμός θα μεταδίδει απαραίτητες γνώσεις για την ενεργειακή αυτάρκεια. Θα απελευθερωθούμε από παράλογους φόβους και θα κάνουμε το βήμα στο επόμενο σκαλοπάτι του πολιτισμού μας.


Go Creative

Θα βοηθήσουμε εταιρείες για τη μετατροπή των υπηρεσιών τους με χρήση αειφόρων και φιλικών προς το περιβάλλον διαδικασιών. Ο Συνεταιρισμός θα μεταδίδει στις εταιρείες την απαραίτητη τεχνογνωσία για μετατροπή της παραγωγής τους προς αειφόρους μεθόδους, όπως π.χ., "cradle-to-cradle". Έτσι σταδιακά θα μετατραπούν όλα τα προϊόντα. Η μετάβαση αυτή θα δώσει την ώθηση σε μια νέα αειφόρο βιομηχανική επανάσταση. Μεσοπρόθεσμα, ο Συνεταιρισμός θα εισαγάγει ένα νέο ηλεκτρονικό συμπληρωματικό νόμισμα, με το οποίο μελλοντικές κρίσεις δεν θα υφίστανται πλέον.